Stakroge fauna & frugtpark

                                                                                         Stakroge februar 2021

   

Stakroge Borger- & If søgte igennem landsbykontaktudvalget om at få bevilliget midler til omdannelse af den gamle boldbane til et nyt rekreativt grønt område og fik tildelt 58469,- til projektet.

Stakroge Borger- & If. har valgt at nedsætte et Fauna & frugtlaug, som indtil videre består af Inger Hejlesen, Lars Andersen & Martin Dupont.

Inger er den kreative med stor interesse i alt hvad der bevæger sig i det grønne, Lars er handymanden & Martin Dupont er tovholder samt Lars’s Højrehånd.

Hvis der er andre i Stakroge som har lyst til at byde ind med en hjælpende hånd i større eller mindre grad til dette fælles projekt for Stakroge by så må I endelig tage kontakt til os.

Vi lægger vægt på følgende for at give området så stor mangfoldighed som muligt.

Der lægges vægt på, at arterne stort set alle er hårdføre eller hjemmehørende i Nordeuropa og at de kan klare sig uden nævneværdig pleje, uden gødning eller kemikalier. Området skal give andre oplevelser end, dem man får i en skov, der favoriserer skyggetålende arter.

Området skal byde på en overflod af frugter og bær til gavn for Stakroge, dyr og mennesker. Området skal være omdrejningspunkt for pærerov, ”Den Bedste æblekage”, kirsebærplukning, studier i dyr og insekter, rosenduft, saltsyltning af slåen, havtornelikør, mindfulness og meget mere.

En lille teaser til dem af jer der har lyst, så vil I blive indbudt til Pode/Plantedag i foråret 2022 med hjælp fra Boi Jensen fra planteskolen i Holstebro ”De gamle sorter” som æbler, pærer, blommer.

Nogle af de indledende øvelser regner vi med at kunne påbegynde her i februar måned, her kan nævnes fældning af det store hegn af grantræer, nedlæggelse af lysmaster som deler den nye og gamle boldbane samt udtynding i mindre grad af de omkring liggende hegn mm.

Håber I vil tage godt imod projektet og være med til at give den gamle boldbane nyt liv.

Vi hører gerne fra jer med yderligere idéer og tanker.

 

Skitsetegningen for området kan I finde på dette link: Stakroge fauna & frugtpark

 

Med Venlig Hilsen.

 

Heidi, Johnny, Jan, Lars & Martin

Stakroge Borger- & Idrætsforening.