Stakroge

Stakroge er Herning kommunes sydligste beliggende landsby og kommunegrænsen udgør også den sydlige regionsgrænse.

Området er med sin beliggenhed placeret centralt for mange store arbejdspladser i nabobyerne. Mange borgere er i beskæftigelse indenfor vindenergi, træindustri, plastindustri og i produktion af midler i- og til fødevareindustrien.

Borgerne i Stakroge er kendte for at tage ansvar for de lokale tiltag og mange ildsjæle anvender meget tid og energi på at skabe rammerne for et godt lokalsamfund.
Stakroge har sit eget vandværk, med en vandkvalitet, der er  helt i top. Der er en brugerstyret nærgenbrugsplads, som borgerne selv ejer. Der er skolebus til Sdr. Felding.

I  den tidligere Stakroge Skole har der været en integreret børneinstitution, som lukkede ved skoleårets slutning i 2012. Nu fungerer bygningen som borgernes aktivitetshus, med idrætssal, fotoklub, madklub, strikkecafè, bog cafè og fint motionsrum. Udearealet rummer byens legeplads og en bypark med teltplads og shelter.

Der er mange muligheder på Stakroge stadion, hvor der kan spilles bold, beach volley og petanque. I Stakroge Beboer- og Kulturhus afholdes der fester og de lokale foreninger afholder deres arrangementer i huset. Det tidligere klubhus er indrettet som et hyggeligt poolhus, hvor både unge og ældre mødes.

I et tidligere grusgravningsområde er der fiskesøer og et naturområde, som benyttes af både de lokale og af turister.

Stakroge bliver busbetjent af rute 81 til Grindsted og Herning, hvorfra der er gode forbindelser videre mod Vejle, Billund, Skjern og Aarhus. 

Vest for byen ligger Ilderhede kirke. 

Der er cykelrute til Sdr. Omme og Grindsted og man kan færdes helt trygt på cykelstier og mindre trafikerede veje gennem Sdr. Felding og videre til Borris og Skjern.

I - og omkring Stakroge er der et omfattende stisystem, som de lokale ildsjæle lige nu er ved at forbedre.

Stakroge er eksemplet på en landsby, hvor der stadigvæk er trivsel på trods af centraliseringen.

Stakroge er et godt sted at være.