AFLYST grundet Covid-19, Stakroge er aktiv ved Skjern Å Lystfiskerfestival 2020

Landsbyer arbejder på tværs af bygrænser.

Sæt allerede nu X i kalenderen d 6. og 7. juni, og glæd dig til sommerens store lystfiskerbegivenhed.

Skarrild borgerforening og Stakroge borger- & idrætforening har indgået et samarbejde om at stå for den madmæssige oplevelse på lystfiskerfestivalen 2020 i Skarrild
En opgave som vi glæder os til at løfte i fællesskab.

Uden mad og drikke, duer helten ikke:

Ingen skal sulte på Skjern Å Lystfiskerfestival 2020. Festivalen kommer til at byde på både biksemad, pølser, baguette, helstegt gris, skummende fadøl, kolde sodavand og hjemmelavet is.

Det er i år Skarrild Borgerforening, der i samarbejde med Stakroge Borger- & Idrætsforening har påtaget sig opgaven, at sørge for mad og drikke. - Og det bliver godt.

Fredag aften står den på biksemad med spejlæg til festivalaktører og gæster. Prisen bliver kun 60 kr. Forhåndsbestilling til info@lystfiskerfestival.dk er nødvendig.

Lørdag og søndag kan der købes pølser: baguette, øl, vand og kaffe på pladsen.

Lørdag aften er der som vanligt helstegt gris med salat. Denne gang er spisningen både for aktører, frivillige, festivalgæster og de af byens borgere der har lyst til at deltage. Prisen for festmiddagen bliver den samme som sidst, 150 kr. Forhåndsbestilling er nødvendig og kan ske til info@lystfiskerfestival.dk
Vi Håber at se rigtig mange fra Stakroge og omegn.

Mvh.
Stakroge Borger- & Idrætsforening.

Her under kan du læse meget mere om Danmarks største udendørs lystfiskerfestival 6-7 juni 2020

Skjern Å Lystfiskerfestival 2020

Den 6 og 7 juni afholder Lystfiskerforeningen af 1926 i samarbejde med Herning Ikast Lystfiskerforening, Silkeborg Fluebinderlaug og en række andre foreninger og interesseorganisationer, Skjern Å Lystfiskerfestival ved Skjern Å i Skarrild. Vi håber at rigtig mange af foreningens medlemmer har lyst til at deltage i festivalen.

Status på forberedelserne til årets festival

Forberedelserne of aktørtilmeldingerne til festivalen er i fuld gang. Her vil vi fortælle lidt om, hvordan det hele ser ud lige nu:

 

Oplevelser på festivalen 

Årets lystfiskerfestival kommer til at byde på en række spændende oplevelser, socialt samvær og hygge.

Som vanligt får vi besøg af en række dygtige fluekastere og fluebindere.

 

Fluekasterne:

Den kvindelige mesterkaster Silja Longhurst, fra Baltic Fylfisher, giver kastedemo og fortæller om fluekast og fiskeri efter skagit-metoden.

Den femdobbelte danmarksmester i fluekast, Lasse Karlsson, har sammensat en spændende mythbusting kastedemo og workshop, som gør op med myterne om fluekast og fluegrej.

Fluekasteren Ronny Lagoni Thomsen, der blandt andet er kendt fra Niels Vestergårds fiskefilm, vil give kastedemo med fokus på enhåndsfluefiskeri efter laks og havørreder, samt fiskeri med tohåndsstang og switch-konceptets store muligheder.

Fra Salmologic vil festivaldeltagerne stifte bekendtskab med fluekasteren Thomas Kjellgaard, der sammen med den international kendte fluefisker og grejinnovator, Henrik Mortensen, vil give kastedemo og lave workshop med tips og tricks til laksefiskeriet på kanten af åbredden.

Ved opvisningspoolen kan festivalgæsterne opleve instruktør ved Danmarks Sportsfiskerforbund og Salmologic-ambassadeur, Thomas Gundersen Thaarup, der vil fortælle om korrekt grejsammensætning, korte skydehoveder, switchstænger og om, hvordan man enkelt håndterer en synkeline.

 

Fluebinderne:

I øjeblikket har en række kendte og dygtige fluebindere meldt deres ankomst til festivalen og flere kommer løbende til:

Lars Møller, Karsten Wengel Frandsen og Kasper Jensen vil på festivalen binde klassiske laksefluer. Mens Mogens Hansen, Casper Hansen, Gerhardt Lund Andersen, Jørn Bristing Mossin og Niels Ib vil binde moderne lakse- og havørredfluer. 

Fra Holland får festivallen besøg af den international kendte fluebinder Martin Westbeek, der binder realistiske fluer. Martin Westbeek har vundet et hav af priser. Hans arbejde vil være velkendt fra bøger og hans fluer er udstillet blandt andet på Catskills Fly Fishing Museum i USA. 

Silkeborg Fluebinderlaug, der er en af Skjern Å Lystfiskerfestivals samarbejdspartnere, får deres helt eget hjørne, hvor de stiller med fluebindere og præsenterer lauget.

 

Lystfiskerkunst og kunsthåndværk:

Danmarks dygtigste lystfiskerkunstnere Thomas Weiergang og Lars Østergaard Jensen sætter visuelle oplevelser i gang med unikke billeder af natur og fisk.

Anne Schroll viser sine fiskekurve, flettet i pil og med læderarbejde. Et kunsthåndværk i verdensklasse har fundet vej tilSkarrild.

Fra Frederikshavn kommer Erik Munch Christensen, der er en sand mester i eksklusive læderarbejder, der får tænderne til at løbe i vand hos lystfiskere - flueæsker, hjul- og stangetuier - og andet godt.

Dania Flyrod og Carsten Jørgensen dukker op med de ypperligste, danske splitcanestænger. Og et par spritnye jomfruelige, lækkerier til det lette fiskeri præsenteres. 

 

Fiskegrej:

På festivalen handler det selvfølgelig også om fiskegrej. SalmologicBaltic Flyfisher og LTS Flyfishing Denmark har standene fyldt med fluegrej. F.C. Spinner og Torben Brodersen byder på guf for spinnefiskerne. Her kan festivalgæsterne finde de rigtige spinnere til fiskeriet i Skjern Å og lære, hvordan de kan fange en laks på en gulerod.

De kan også møde fluefisker-legenden Henrik "Brakvand" Leth, der viser pontonbåde fra Anderson Pontoon frem og giver gode råd om, hvordan man kommer i gang med fiskeri fra pontonbåd.

 

Foredrag og events:

Ved bredden af Skjern Å, vil der blive afholdt workshops både i spinnefiskeri og i fluefiskeri efter laks.

Storfangeren, Jesper Ottosen, fra Lystfiskerforeningen af 1926. vil holde et minikursus i spinnefiskeri efter laks. Han vil fortælle, hvilket udstyr man skal bruge, hvor laksen står i åen, hvordan man bedst fisker efter den, og hvordan man behandler den skånsomt under og efter fighten.

Henrik Mortensen og Thomas Kjelgaard fra Salmologic sætter fokus på fluefiskeriet, grej til fiskeriet, kast, tips og tricks.

Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund vil holde foredrag om skarv-problematikken og om, hvad vi kan stille op? Mens Lars Brinch Thygesen fra Danmarks Sportsfiskerforbund i et foredrag tager fat på et aktuelt og varmt emne: Skjern Å Forvirringen og opstemningen. Er der en løsning på vej?

 

Nationalpark Skjern Å og lystfiskerturismen:

I år får Skjern Å Lystfiskerfestival besøg af Nationalpark Skjern Å, et projekt der stadig er under udvikling. Nationalpark Skjern Å har valgt at støtte Skjern Å Lystfiskerfestival, og med en stand på festivalen får projektet samtidig en god mulighed for, at møde lokale, lodsejere og lystfiskere i øjenhøjde.

Herning Kommune har også valgt at støtte festivalen. De har netop bevilliget 10 000 kr, samt opstilling af toiletvogne og affaldscontainer ved festivalpladsen.

Herning-, Ringkøbing Skjern- og Viborg kommuners udviklingsprojekt omkring lystfiskerturisme, RiverFisher, vil også være at finde på Skjern Å Lystfiskerfestival, hvor besøgende kan få mere at vide om projektet.

 

Non profit og naturorganisationer:

I Danmark er det non profit foreninger og naturorganisationer, der gennem årene har fået lystfiskeriet til at hænge sammen, taget sig af fisk, vandløb og vandløbspleje. På Skjern Å Lystfiskerfestival, kan man blandt andet møde Danmarks Sportsfiskerforbund, repræsenteret på Lystfiskerforeningen af 1926´s stand, samt ved foredragsholdere og instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund.

Festivalgæsterne kan også møde Danmarks Center for Vildlaks, Herning Ikast Lystfiskerforening, Lystfiskerforeningen af 1926 og Silkeborg Fluebinderlaug.

 

Uden mad og drikke, duer helten ikke:

Ingen skal sulte på Skjern Å Lystfiskerfestival 2020. Festivalen kommer til at byde på både biksemad, pølser, baguette, helstegt gris, skummende fadøl, kolde sodavand og hjemmelavet is. 

Det er i år Skarrild Borgerforening, der i samarbejde med Stakroge Borger- og Idrætsforening har påtaget sig opgaven, at sørge for mad og drikke. - Og det bliver godt.

Fredag aften står den på biksemad med spejlæg til festivalaktører og gæster. Prisen bliver kun 60 kr. Forhåndsbestilling til info@lystfiskerfestival.dk er nødvendig.

Lørdag og søndag kan der købes pølser: baguette, øl, vand og kaffe på pladsen.

Lørdag aften er der som vanligt helstegt gris med salat. Denne gang er spisningen både for aktører, frivillige, festivalgæster og de af byens borgere der har lyst til at deltage. Prisen for festmiddagen bliver den samme som sidst, 150 kr. Forhåndsbestilling er nødvendig og kan ske til info@lystfiskerfestival.dk

 

Gratis camping og fiskeri:

Skjern Å Lystfiskerfestival 2020 byder på gratis camping og laksefiskeri. En billet til Skjern Å Lystfiskerfestival, der gælder hele weekenden koster kun 100 kr. Men ikke nok med det. Billetten giver gratis adgang til overnatning på festivalcampen, samt gratis adgang til fiskeri i Skjern Å på Clasonsborgstykket, lørdag og søndag. Fiskekort skal afhentes i infoteltet og lystfiskeren skal være i besiddelse af statens fisketegn samt laksetegn til Skjern Å.

 

Auktion og tombola:

På Skjern Å Lystfiskerfestival er der en tombola, og der afholdes en auktion. Tombolaen er med til at sikre festivalens økonomi og overskuddet fra auktionen går ubeskåret til de vilde laksefisk. Penge fra sidste auktion er netop anvendt til nye gydepladser til Skjern Åens vildlaks.

Skulle I lige inde med emner, der kunne finde anvendelse til tombola eller auktion, er I velkomne til at donere dem.

I øjeblikket har vi modtaget tilsagn om en flueæske i læder fra Erik Munch Christensen og seks flasker Lystfiskerbitter fra Hardsyssels. Desuden en Echo T-shirt og en OPST T-shirt fra Baltic Flyfisher.

 

Samarbejdspartnere og støtte:

Skjern Å Lystfiskerfestival arrangeres af: Lystfiskerforeningen af 1926 i samarbejde med Herning Ikast Lystfiskerforening og Silkeborg Fluebinderlaug. Festivalen støttes af Skarrild Borgerforening, Skarrild Idrætsforening, Herning Kommune, Ringkøbing Skjern Kommune, Nationalpark Skjern Å, RiverFisher, Danmarks Center for Vildlaks, Laksefiskeri i Skjern Å.

 

Du kan læse mere om Skjern Å Lystfiskerfestival på www.lystfiskerfestival.dk eller https://www.facebook.com/Lystfiskerfestival/ 

 

 

Bestyrelsen af 1926 ser frem til et nyt og spændende fiske år

 

Knæk og bræk, formanden for Lystfiskerforeningen af 1926, Nils Svalebøg